Afdrukken

Uw eigen levensverhaal op video; vertel ons hoe alles was!

Geschreven door Administrator. Gepost in Algemeen

Oudere mensen vertellen veel over het verleden. Vaak zijn hun herinneringen een ware schat aan verhalen uit hun eigen leven en dat van hun gezin, soms voorzien van waardevolle historische verwijzingen.  Maar helaas is er in het dagelijks leven vaak onvoldoende aandacht voor deze levensverhalen. Vuursteen Communicatie biedt een professionele vorm aan om deze herinneringen in een gestructureerde vorm vast te houden. Een uitgebreid interview voor de camera vormt hiervoor de basis.

levensverhaalPaul Simons vertelt: "Het idee ontstond toen in de familie een oude geluidsopname van een familielid werd gevonden. Voor de microfoon van een lokaal radiostation sprak hij over zijn ideeën en inspiratie die tot zijn beroepskeuze hadden geleid. De opname die pas jaren na zijn dood werd gevonden, was heel ontroerend voor zijn kinderen en is een levendige en zeer dierbare herinnering aan hun vader. Dit verhaal hadden ze zo nog nooit van hem gehoord! "

Ons concept beoogt het verlies van zulke levensverhalen te voorkomen. Het interview met de verteller(s) wordt voor de camera met een professionele gesprekspartner in een vertrouwelijke sfeer gevoerd. De ervaring leert dat zelfs de verhalen van mensen die misschien hun eigen leven niet zo interessant vonden, tot ontroerende films leiden.

In het uitgebreide video-interview komen de belangrijkste thema’s uit het leven aan de orde. Deze kunnen zich afspelen rond opleiding/carrière, sociale rollen, liefde, kinderen, of moeilijker tijden van echtscheiding, ziekte of verlies, maar ook zachte onderwerpen zoals levenskunst, overtuigingen en waarden kunnen worden besproken. Een paar weken van tevoren komen we bij u langs om aan de keukentafel het interview door te nemen, zodat u zich goed voor kunt bereiden. Hoewel de interviewer een buitenstaander is, raakt men toch snel met elkaar vertrouwd, zodat een zeer persoonlijk interview ontstaat, verrijkt met illustrerende voorbeelden en anekdotes. Foto's of videofilmpjes kunnen bij de montage worden geïntegreerd.

Het resultaat is een waardevol levensdocument van een mooi mens.

De prijs bedraagt ca. € 1.000,- incl. BTW.